niedziela, 15 lutego 2015

Risotto z mięsem mielonym

Witam!:) 

Piliśmy z Krzysiem gin z tonikiem i zgłodnieliśmy. Oto nasz wytwór!

Składniki: 
2 torebki ryżu 
500 ml rosołu 
1 łyżeczka curry 
500 g mięsa mielonego z łopatki 
1 łyżeczka chili 
2 łyżeczki czosnku granulowanego 
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego 
2 szczypty ziół prowansalskich 
3 łyżeczki ketchupu pikantnego 
1 łyżeczka majonezu 

Przygotowanie:
Surowy ryż podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Zalać rosołem i gotować, aż wyparuje woda z rosołu. Gdy woda wyparuje, dodać curry. Na osobnej patelni podsmażyć mięso z czosnkiem, pieprzem, chilli i ziołami. Kiedy mięso jest gotowe, dodać je do risotto. Dodać majonez i ketchupu. Gotować przez 3 minuty. Smacznego! :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz