Witam!:)
Piliśmy z Krzysiem gin z tonikiem i zgłodnieliśmy. Oto nasz wytwór!
Składniki:
2 torebki ryżu
500 ml rosołu
1 łyżeczka curry
500 g mięsa mielonego z łopatki
1 łyżeczka chili
2 łyżeczki czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
2 szczypty ziół prowansalskich
3 łyżeczki ketchupu pikantnego
1 łyżeczka majonezu
Przygotowanie:
Surowy ryż podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Zalać rosołem i gotować, aż wyparuje woda z rosołu. Gdy woda wyparuje, dodać curry. Na osobnej patelni podsmażyć mięso z czosnkiem, pieprzem, chilli i ziołami. Kiedy mięso jest gotowe, dodać je do risotto. Dodać majonez i ketchupu. Gotować przez 3 minuty. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz