wtorek, 24 lutego 2015

Sznycle wieprzowe

Witam :)! 

Przyszła pora na sznycle. Proste, smaczne i sycące :) 

Składniki: 
4 plastry łopatki wieprzowej 
1 czerwona cebula 
mąką pszenna
czosnek granulowany
pieprz czarny 
sól 

Przygotowanie: 
Umyte sznycle nacieramy przyprawami (ważne, żeby przeważał czosnek), następnie obtaczamy w mące. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę. Zdejmujemy usmażoną cebulkę i na tym samym tłuszczu smażymy sznycle po ok 5-6 minut z każdej strony. Usmażone sznycle przykrywamy cebulę, podgrzewamy w ten sposób przez minutę i zdejmujemy z ognia. Smacznego! :) 


1 komentarz:

  1. Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 6100 blogów z 22 kategorii.
    zBLOGowani to największy polski serwis skupiający blogi i vlogi. Czytelnikom umożliwiamy obserwowanie blogów oraz tworzenia katalogów ulubionych wpisów. Blogerzy mają dodatkowo możliwość brania udziału w ciekawych akcjach i konkursach oraz dyskusji na forum. Zachęcamy do rejestracji.

    OdpowiedzUsuń