niedziela, 5 kwietnia 2015

Pieczony schab

Witam! :) 

W końcu coś ugotowałem porządnego :). Ostatnio mam mało czasu na gotowanie, stąd rzadko można coś nowego zobaczyć. Łapcie super przepis :] 

Składniki: 
1,5 kg schabu bez kości 
3 łyżeczki mieszanki do pieczeni (obojętnie jaka) 
2 łyżeczki ziół prowansalskich 
1 łyżeczka chilli 
2 ząbki czosnku 
1 cebula 
0,5 szklanki wody 

Przygotowanie: 
Umyty schab natrzyj przyprawami i odstaw do lodówki na 24 h. Po tym czasie posyp wierzch schabu pokrojoną cebulą i czosnkiem. Całość owiń folią aluminiową. Następnie przenieś "zawiniątko" do naczynia żaroodpornego, wlej wodę. Piecz schab w temperaturze 180 stopni przez ok. 2 godziny. Idealnie pasuje do ziemniaków z koperkiem i buraczkami. Smacznego :) 



2 komentarze:

  1. Witam serdecznie,

    Zapraszam do udziału w konkursie- kuchnia w klimacie PRLu.
    Do wygranie wiele ciekawych nagród :)

    Zapraszam do wspólnej zabawy.

    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html

    Pozdrawiam serdecznie,
    Kaska

    OdpowiedzUsuń