Witam! :)
W końcu coś ugotowałem porządnego :). Ostatnio mam mało czasu na gotowanie, stąd rzadko można coś nowego zobaczyć. Łapcie super przepis :]
Składniki:
1,5 kg schabu bez kości
3 łyżeczki mieszanki do pieczeni (obojętnie jaka)
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka chilli
2 ząbki czosnku
1 cebula
0,5 szklanki wody
Przygotowanie:
Umyty schab natrzyj przyprawami i odstaw do lodówki na 24 h. Po tym czasie posyp wierzch schabu pokrojoną cebulą i czosnkiem. Całość owiń folią aluminiową. Następnie przenieś "zawiniątko" do naczynia żaroodpornego, wlej wodę. Piecz schab w temperaturze 180 stopni przez ok. 2 godziny. Idealnie pasuje do ziemniaków z koperkiem i buraczkami. Smacznego :)
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie,
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie- kuchnia w klimacie PRLu.
Do wygranie wiele ciekawych nagród :)
Zapraszam do wspólnej zabawy.
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html
Pozdrawiam serdecznie,
Kaska