Witam!:)
Jak tam Wasze postanowienia noworoczne? Moje to jeść mniej słodyczy i smażonego jedzenia, co nie znaczy, że nie będę takich rzeczy pichcił ;). Tak więc udusiłem indyka, rezygnując z robienia kotletów. Wyszły megadobre!
Składniki:
5 cienkich sznycli indyczych
0,5 kg kapusty kiszonej
0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
imbir
pieprz czarny
sól
2 liście laurowe
1 szklanka wody
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną zalać wodą, dodać liście laurowe i zagotować. Następnie gotować przez 30 minut. W tym czasie sznycle umyć i osuszyć.Potem natrzeć sznycle solą, pieprzem, imbirem. Odłożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wrzucić sznycle na patelnie i podsmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gdy minie czas gotowania kapusty, odlać nadmiar wody, dodać koncentrat i pieprz cayenne. Wymieszać dokładnie i włożyć sznycle do kapusty. Dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Smacznego :) !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz