niedziela, 15 lutego 2015

Risotto z mięsem mielonym

Witam!:) 

Piliśmy z Krzysiem gin z tonikiem i zgłodnieliśmy. Oto nasz wytwór!

Składniki: 
2 torebki ryżu 
500 ml rosołu 
1 łyżeczka curry 
500 g mięsa mielonego z łopatki 
1 łyżeczka chili 
2 łyżeczki czosnku granulowanego 
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego 
2 szczypty ziół prowansalskich 
3 łyżeczki ketchupu pikantnego 
1 łyżeczka majonezu 

Przygotowanie:
Surowy ryż podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Zalać rosołem i gotować, aż wyparuje woda z rosołu. Gdy woda wyparuje, dodać curry. Na osobnej patelni podsmażyć mięso z czosnkiem, pieprzem, chilli i ziołami. Kiedy mięso jest gotowe, dodać je do risotto. Dodać majonez i ketchupu. Gotować przez 3 minuty. Smacznego! :) 




2 komentarze:

  1. Witaj!

    Zapraszamy Cię do założenia konta na nowo powstałej stronie FlyB - Kulinaria, która jest katalogiem polskich blogów kulinarnych oraz portalem społecznościowym dla miłośników gotowania. Na naszej stronie możesz zawierać nowe znajomości, udostępniać treści innym użytkownikom, komentować i dodawać do ulubionych inne wpisy, a przede wszystkim dodać swojego bloga do naszego agregatora, który będzie pobierał jedno zdjęcie, tytuł i maksymalnie pierwsze 50 słów z Twoich wpisów. Nasz portal to świetne miejsce do pokazania swojego bloga oraz zawarcia nowych znajomości.

    Pozdrawiamy
    Zespół portalu FlyB
    http://kulinaria.flyb.pl/

    OdpowiedzUsuń